top of page

Relaxatietherapie

Door bepaalde gebeurtenissen, levensomstandigheden, ziektes, stress kan een onevenwicht ontstaan in het zenuwstelsel, hormonaal stelsel en immuniteit. Hyperventilatie kan hiervan een uiting zijn.

Met relaxatietherapie wordt beoogd het evenwicht te herstellen. We reiken technieken aan om in acute situaties hulp te bieden. Door te oefenen en de neuroplasticiteit van de hersenen te herstellen kunnen blijvende resultaten bereikt worden. Het terugvinden van eigenheid en vergroten van het bewustzijn staan hier centraal. Dit zijn oefeningen, waarbij ademhaling, focus en aandacht centraal staan met de bedoeling om zelfstandig te kunnen worden uitgevoerd.Uiteindelijk wordt gestreefd om sterker te worden en nieuwe moeilijke situaties uit een ander perspectief te leren benaderen.

Afhankelijk wordt dit gecombineerd met manuele lymfedrainage en/of cranio-sacraal therapie. De therapie wordt in overleg soms aangevuld met orthomoleculaire en fytotherapeutische suppletie.  Dit alles met als doel de stressreductie, balans en harmonie te optimaliseren.

 

“Ik vind rust in mezelf om in vrede te komen met mezelf ongeacht wat komt van buiten mezelf”

 

Maak een afspraak

09 230 60 49

bottom of page